Waarom SamenSpaans?

Het leren van een taal is het meest succesvol als dit op een interactieve manier gebeurt. De trainer beschikt weliswaar over de kennis, maar de cursisten hebben zo hun eigen redenen om een taal te leren. Ieder afzonderlijk brengt zijn eigen ervaringen en interesses mee. Door dit als uitgangspunt te nemen en samen te werken, verbeteren we het hele leerproces. Interactie is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Bij SamenSpaans bootsen we deze werkelijkheid zo goed mogelijk na in de leeromgeving.

Een ontspannen en plezierige sfeer draagt bij aan een optimale leeromgeving. Mijn lessen en evenementen zijn niet alleen leerzaam, maar gezelligheid is ook een belangrijk onderdeel van wat ik doe. Als je lol beleeft aan de lessen, zal je minder barrières ervaren om de taal te spreken. Zo wordt jouw leerproces geoptimaliseerd en kun je vrij experimenteren met de taal.

Hoe werkt SamenSpaans?

Door een gevarieerd aanbod van activiteiten wordt er gericht op de diverse leerbehoeftes en interesses van de individuele deelnemers. Cultuur, actualiteiten, muziek, culinaire uitspattingen, alles komt aan bod! Tijdens alle activiteiten word je aangemoedigd om Spaans te praten en dit wordt zorgvuldig door de docent begeleid.

Spaans, voor wie?

Mensen hebben verschillende beweegredenen om Spaans te leren. Mijn cursus begin ik altijd met de vraag: ‘Waarom ben je hier?’ Ik luister aandachtig naar elke cursist, omdat ik het belangrijk vind om de behoeftes en leerdoelen van alle deelnemers te begrijpen.

Het verbaast me elke keer weer hoeveel mensen Spaans willen leren puur omdat ze de taal en de cultuur prachtig vinden. Zij willen meer dan alleen een koffie op een terras kunnen bestellen, maar zouden ook graag een praatje maken met de lokale bevolking.

Ook zijn er mensen die betoverd zijn door de veelzijdige invloeden van de Spaanstalige muziek, dans, zang of zelfs het spelen van de typische ritmes. Sommigen hebben een relatie met een Spaanstalige en willen de cultuur en de familie beter leren kennen door de taal beter te beheersen. Er zijn ook mensen die de wens hebben om ooit naar Spanje te verhuizen of dat inmiddels al gerealiseerd hebben. Niet te vergeten, het leren van de Spaanse taal kan natuurlijk ook noodzakelijk zijn voor het werk. Iedereen heeft een eigen beweegreden. Ik hoor van alles, ik luister naar iedereen en de leuke verhalen achter ieders wens om de taal te leren.

Ongedwongen samen je taalkennis oefenen

Er komen ook regelmatig cursisten bij me die elders al een cursus hebben gevolgd. Ze volgen keurig alle lessen, maar vaak missen ze de tijd en mogelijkheid om met de taal te experimenteren. Sommige klassikale cursussen zijn gericht om specifieke kennis op te bouwen. Deze programma’s laten weinig ruimte toe om ongedwongen en onbevangen met de taal te experimenteren. Dat is juist hetgeen wat SamenSpaans anders doet. Daar krijgen mensen in een vertrouwde, gezellige sfeer de gelegenheid en alle ruimte om hun taalkennis – hetzij klein of groot –  te kunnen oefenen, nieuwe dingen te leren en vooral het vertrouwen te krijgen in hun eigen Spaanse kunnen.

This post is also available in: Español English